Ilvaavli’s Weblog

Just another WordPress.com weblog

kur slēpjas cukurs? mirkļos 18 maija, 2008

Filed under: tikko izspiesta sula — ilvaavli @ 5:16 pm

(Misijas izpilde atlikta uz brīdi, līdz nomierināsies domas, kas šaudās)

Pēdējās dienās cauri skrējušas tik daudz lietu. Citas tā arī aizskrējušas, citas palikušas, citas tikai ar mokām izdabūtas laukā.

Tātad – nesen dzirdēta frāze, kas palikusi – vai tad mūsdienās vēl kāda sieviete atceras par svārku eksistenci un dievina arī ziedus???( neatceros kā tieši izskanēja šī frāze, bet katrā ziņā ideja nenoliedzami bija šāda)

Tad nu jāatzīst, ka laikam neesmu nekāda izcili mūsdienīgā sieviete, jo manas attiecības ar šīm divām lietām ir visai tuvas, pat dikti , dikti. Šobrīd skatos uz maijpuķītēm, kas atrodas uz mana skapja funkcijas pildošā veidojuma. Zinātāji šai mirklī pasmaidīs un iedomāsies, ka sen jau pēc tām kāroju, bet klimats kabatās nedeva iespēju pie tām tikt. Bet še-ku re-ku, esmu tikusi pie fantastiski skaistām, baltām maijpuķītēm, kas pareibina. Diemžēl ne tik ļoti, lai skatītos uz krāsainiem bilžukiem un iemiesotos kāda priekšmeta vai dzīvas būtnes tēlā, bet šobrīd pietiekoši.

Bet lai vai kā, kāpēc ziedi praktiski vienmēr tiek saistīti ar sievieti nevis ar vīrieti. Kāpēc sievietei uzdāvināt ziedus tāpat vien, lai iesmaržinātu dienu, ir pieņemami, (kaut gan liekas, ka arī vairums mūsdienu sieviešu tas vairs neliekas skaisti un īpaši. Savādi, bet fakts. Šķiet, laikmeta iezīme) bet vīrietim nē. Kāpēc, piemēram, apciemojot kādu vīriešu kārtas pārstāvi cilvēki nemēdz dāvināt ziedus? Vai viņiem tas nav vajadzīgs, vai viņiem tas nenozīmē neko???? Tādā gadījumā rodas arī jautājums kāpēc sievietei tas ir tik ļoti vajadzīgs, kādēļ ir svarīgi, lai uz galda, pie mājas dobītē, parkā un pļavā būtu ziedi… Vai lieta ir ziedos vai procesā? Šķiet, vairāk jau procesā, jo pat balta papīra zieds bez smaržas un garšas nozīmē daudz vairāk kā pašas saplūktas pienenes pļavā.

Jādomā, ka lietas sāls ir mirkļos…

Bet paliek aktuāls jautājums kāpēc tieši ziedi? Kāds ir iemesls, kas mani tik ļoti pievelk pie visiem šiem, varētu pat teikt kosmiskajiem veidojumiem? Mēģināju to nedaudz izskaidrot ar to, ka ziedi savā ziņā ir tāda kā mīlestības un auglības parādība, vai kā daudziem labpatiktos teikt – simbols. Jo zieds ir ceļš uz augli un ceļš uz augli noteikti nozīmē kaisli un baudu. Bez zieda auglis nav iedomājamas, bet bez mīlestības neviens no abiem tikko nosauktajiem…

 

Komentēt